تحلیل بنیادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان
فولاد مبارکه اصفهان در سال 1395 توانست به ظرفیت تولید 7.2 میلیون تن در سال دست پیدا کند ضمن اینکه فولاد مبارکه با خرید کارخانه فولاد سازی و نورد پیوسته سبا در سال 1385 با ظرفیت 700،000 تن توانست به ظرفیت خطوط تولید خود اضافه کند. در حال حاضر با افزایش ظرفیت فولاد سبا به 1.6 میلیون تن، ظرفیت تولید فولاد خام در فولاد مبارکه با احتساب فولاد سبا و هرمزگان در مجموع به 10.3 تن رسیده است.
فولاد مبارکه بیش از 50 درصد مصرف فولاد در زمینههای خودرو سازی و قطعه سازی، صنایع فلزی سبک و سنگین و لولههای انتقال سیالات، صنایع بسته بندی، صنایع لوازم خانگی، الکتریکی و صنایع لوله و پروفیل را تولید میکند.
ظرفیت تولید گروه فولاد مبارکه به ترتیب شرکت اصلی و زیر مجموعهها در زیر نشان داده شده است.
فولاد مبارکه در زیر مجموعهها سه طرح توسعه مهم داشته که عبارتند از کنسانتره سازی سنگان با ظرفیت 5 میلیون تن در سال که تا آذر ماه سال 98 حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، فولاد سازی سفید دشت با ظرفیت تولید 800 هزار تن تختال که تا آذر ماه سال 98 حدود 80 درصد پیشرفت داشته است و الکترود اردکان که تا تاریخ مذکور 60 درصد پیشرفت داشته است.
با توجه به قوس الکتریکی بودن کورههای فولاد مبارکه این شرکت سالانه حدود 20 میلیون تن الکترود نیاز دارد که این محصول در حال حاضر وارداتی میباشد. از اینرو به بهرهبرداری رسیدن تولید الکترود اردکان، اتفاقی مهم در صنعت فولاد کشور تلقی خواهد شد.
همچنین فولاد مبارکه در راستای تکمیل زنجیره ارزش خود سبد سرمایه گذاری قابل توجهی تشکیل داده که علاوه بر کمک به تولید گروه، از منظر سودآوری نیز تاثیری شایانی بر سود شرکت دارد.
تمامی اعداد برآورد شده در تحلیل طبق مفروضات زیر میباشد:
گفتنی است که محاسبه ارزش ذاتی با در نظر گرفتن مدل تنزیل جریانات نقدی (DDM) طبق مفروضات ذکر شده انجام گرفته است. مفروضات لحاظ شده با توجه به کلیات اقتصاد و دادههای تاریخی در نظر گرفته شده و ممکن است مدل لحاظ شده به دلیل شرایط خاص صنعت فعالیت و یا شرایط شرکت برای آن بطور کامل صدق نکند؛ اما سنجهای برای ارزش گذاری شرکت در شرایط ثبات کامل به حساب میآید.
تولید و فروش
مقدار تولید و فروش بر اساس ظرفیت تولید و تحلیل تقاضا برآورد شده است. محصولات اصلی شرکت در ابتدا ورق گرم و سپس ورق سرد و پوشش دار میباشند. قیمت گذاری این محصولات بر اساس نسبت قیمتهای جهانی آنها به شمش فولادی برای قیمتهای منطقه CIS بوده که برای فولاد مبارکه، از این نسبتها و قیمت شمش فولاد خوزستان استفاده میشود. گفتنی است که بیش از 80 درصد فروش شرکت به صورت داخلی و در بورس کالا انجام میگیرد.
بهای تمام شده
در حدود 60 درصد بهای تمام شده به مواد اولیه اختصاص داده اختصاص داشته که سنگ آهن و گندله در حدود 70 درصد مواد مستقیم میباشد. قیمت خرید گندله، سنگ آهن و قراضه به صورت ضرایب جدید از شمش فولاد خوزستان در نظر گرفته شده است. سایر هزینهها نیز متناسب با دلار و تورم عمومی بر حسب مورد، رشد داده شدهاند.
شایان ذکر است که هزینه مصرف الکترود در بخش مواد مصرفی سربار دیده شده و میزان مصرف آن متناسب با تولید اسلب تخمین زده شده است.
سود و زیان
سود کارشناسی زیر مجموعهها در درآمدهای غیر عملیاتی دیده شده است.
نتیجهگیری
با توجه به معاملات پرتقاضا برای محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا و همچنین طرحهای توسعه مناسب که منجر به تکمیل زنجیره تولید فولاد در این شرکت میشود، میتوان گفت که از حیث بنیادی وضعیت فولاد مبارکه مناسب و حتی رو به بهبود نیز میباشد. از طرفی زیر مجموعهها نیز در وضعیت مناسبی قرار دارند.
در مجموع با توجه به شرایط فعلی و قیمت سهم، خرید در قیمت فعلی جذاب نمیباشد. البته باید توجه داشت که با توجه به طرحهای توسعه انتظار تقسیم سود بالا از فولاد مبارکه شاید نتوان داشت؛ اما در صورت تقسیم سود حداکثری، بازدهی این سهم صرفا از منظر سود نقدی بسیار بیشتر از سود بانکی خواهد بود.
البته در صورت تغییر در قیمت سهم و یا متغیرهای بنیادی مانند قیمت شمش فولادی و دلار، استراتژی خرید تغییر خواهد کرد.