
گزارش هفتگی منتهی به 1398/10/04
گزارش هفتگی منتهی به 1398/10/04
•شماتيک بازار سرمايه ايران و جهان
آنچه در طی هفته جاری به وقوع پیوسته، در جدول ذیل بطور خلاصه به تصویر کشیده شده است که در آن اهم شاخص های بورس، ارز و طلا و همچنین کامودیتی ها بیان گردیده است که در ادامه به جزییات و بررسی بیشتر هریک خواهیم پرداخت. کلیات بازار مشابه هفته گذشته، با رشد در در اکثریت نمادها همراه بوده است. کامودیتی ها نیز در طی هفته جاری روند مثبتی در پیش گرفتند و شاهد افزایش قابل ملاحظه قیمت مس، نفت و آلومینیوم در هفته ای که گذشت بوده ایم. نفت رشد 2.64 درصدی در این هفته داشت. دلار و سکه نیز در این هفته با تغییرات مثبت قیمتی در ابتدای هفته رو بروشد و در اواخر هفته نیز مجددا متعادل سپری شد که در ادامه به بررسی بیشتر هریک خواهیم پرداخت:
•بورس اوراق بهادر
الف. اخبار با اهمیت هفته
Θقرارداد ۳۹ میلیون یورویی وزارت صنعت با ماشینسازی اراک و آذراب:
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد هفته آینده قرارداد ۳۹ میلیون یورویی با ماشینسازی اراک و آذراب امضا میکند. رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات این وزارتخانه گفت: همه تمرکز وزارت صنعت، معدن و تجارت تحریک صنایع مادر است و در آینده برنامههایی در صنعت برق و مخابرات داریم که صنعت کشور را تکان خواهد داد.
Θرزمایش مشترک ایران،روسیه و چین از روز جمعه آغاز میشود:
سخنگوی وزارت دفاع چین: پکن، مسکو و تهران از جمعه تا روز دوشنبه هفته آینده، رزمایش دریایی مشترکی را در دریای عمان برگزار خواهند کرد. نیروی دریایی پکن در صدد است ناوشکن «شینینگ» را برای مشارکت در این رزمایش اعزام کند.
Θپیشنهاداتی که از سوی ژاپن ارائه شد را دنبال میکنیم:
رییس جمهوری در جلسه هیات دولت گفت: آمریکاییها اعلام میکردند آماده مذاکره هستند و این ایران است که پای میز مذاکره نمینشیند، این توطئهای بود که موفق به شکست آن شدیم و در سفر به ژاپن هم باردیگر تکرار شد در مذاکره و صحبت کردن با هیچکس مشکلی نداریم.
Θجنیدی معاون حقوقی رییس جمهور درباره سرنوشت FATF و پالرمو گفت:
تایید لوایح FATF فراتر از هر چیز تنها به اراده نیاز دارد. ما همچنان منتظریم. پالرمو از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت خارج شده و اینکه دولت میتواند به نظر شورای نگهبان مبنی بر تایید این لایحه رجوع کند حرف درستی است.
Θبیست و هفت میلیارد دلار کالا از ایران صادر شد:
رئیس سازمان توسعه تجارت کشور گفت: با وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی ۲۷ میلیارد دلار آمار صادرات کشور در هشتماهه نخست سال جاری بوده است.
Θ بخش قابل توجهی از راکتور اراک راهاندازی میشود:
در این هفته شاهد راهاندازی بخش ثانویه راکتور اراک خواهیم بود. اگر بخواهیم به مجموعه اقدامات انجام شده در این واحد اشاره کنیم باید بگویم از ۵۲ سیستم که باید راهاندازی شود ۲۰ سیستم آن تکمیل شده، ۱۸ سیستم در حال آماده شدن است و ۱۳ سیستم کارهای قراردادیاش در حال انجام است و امیدواریم تا سال ۹۹ بقیه کارها در این بخش انجام شود. در بخش اولیه راکتور اراک شاهد جاگذاری درپوش قلب راکتور خواهیم بود و امیدواریم ظرف سه تا چهار ماه آینده همه تجهیزات تعویض سوخت در سه محور نصب شود و ما بتوانیم آنها را تست کنیم.
Θ گامهای برجامی ایران قابل بازگشت است:
نماینده روسیه در اتحادیه اروپا شرایط پیرامون توافق هستهای را حساس توصیف کرد و گفت: اقدامات ایران در راستای کاهش تعهدات برجامیاش قابل بازگشت است.
Θمجمع تشخیص لوایح FATF را تصویب میکند:
کسانی که با لوایح FATF مخالفت میکنند دو گروه هستند؛ یک گروه واقعا نظرشان این است که تصویب آنها به صلاح کشور نیست و عدهای هم به دلیل اینکه منافع اقتصادی دارند مخالف تصویب آن هستند و میخواهند که این کار انجام نشود. به صلاح کشور است که این کار انجام شود و مجمع هم آن را تصویب خواهد کرد.
Θ موانعی بر سر راه روابط بهتر میان ایران و ژاپن وجود دارد:
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: ایران قصد دارد روابطش با ژاپن را مستحکم کند و همه راهها را باز نگه دارد اما موانعی بر سر راه روابط بهتر میان ایران و ژاپن وجود دارد. این مشکل از تحریمهای یک جانبه و غیر قانونی ایالات متحده آمریکا نشات می گیرد، در غیر این صورت روابط دو کشور خوب است.
Θ صالحی پیرامون کاهش تعهدات برجامی گفت:
دیگر به لحاظ فنی خیلی گامی برای کاهش تعهدات برجامی باقی نمانده است و بازی دارد به جاهای خطرناک میرسد. اگر اروپا دنبال مکانیسم ماشه برود، برجام نابود می شود. اگر ترامپ تحریمها را بردارد و ایران هم به شیوهای اعلام کند که به سمت سلاح هستهای نمیرود، روند قابل پیشبینی است؛ مثلا رئیس جمهور و ۱+۵ فتوای رهبری را امضا کنند.
Θ نخست وزیران انگلیس و ژاپن پس از سفر روحانی گفت وگو کردند:
یک روز پس از سفر رئیسجمهوری ایران به توکیو، «بوریس جانسون» و «شینزو آبه» نخستوزیران انگلیس و ژاپن در تماسی تلفنی درباره تقویت همکاریهای امنیتی و دفاعی رایزنی کردند.
ب. برترین های بازار سرمایه طی هفته
در این قسمت به بررسی بیشترین بازدهی مثبت، منفی و بیشترین ارزش معاملات نماد های برتر طی هفته اخیر خواهم پرداخت. نماد های کوچکتر همچنان مشابه هفته های گذشته بیشتر در معرض توجه قرار دارند و نماد شرکت های بزرگ نیز در هفته جاری رشد قیمتی داشتند. از گروه های مورد توجه این خودرو و قطعات بوده است:
ج. تغییرات شاخص طی هفته:
نمودار های زیر نشاندهنده شاخص های تاثیر گذار در بورس اوراق بهادر میباشد. همانطور که در نمودار تغییرات شاخص ها میبینم در طی هفته جاری با رشد کلیات بازار همراه بوده ایم و روند معاملات در اکثریت گروه ها مثبت دنبال شد. در طی هفته جاری شاهد هیجانات در معاملات نیز بوده ایم و در روز دوشنبه نوسانات بسیاری را در معاملات نظاره گر بوده ایم که منجر به ثبت رکورد تاریخی در ارزش معاملات خرد در بازار بوده ایم:
جدول زیر نشاندهنده نسبت های مهم بازار سرمایه به تفکیک بورس و فرابورس و کل بازار می باشد که مفهموم هریک به شرح زیر می باشد:
P/E ttm: نسبت قیمت به سود خالص (چهار فصل اخیر) کل بازار P/B: نسبت قیمت به ارزش دفتری کل بازار
P/S ttm: نسبت قیمت به فروش (چهار فصل اخیر) کل بازار P/D: نسبت قیمت به سود تقسیمی کل بازار
نمودار زیر روند P/S بازار را براساس عملکرد چهار فصل اخیر به تصویر میکشد که همانطور که مشخص می باشد روند حرکتی آن به سمت محدوده مقاومتی 2.1 در حال نزدیک شدن می باشد. قابل ذکر است با انتشار گزارشات فصل پاییز شرکت ها انتظار تعدیل در این نسبت وجود دارد:
نمودار زیر نیز روند P/E بازار را براساس عملکرد چهارفصل اخیر نشان میدهد که در آخرین روز معاملات به میزان 7.85 بوده است که در این نسبت محدوده مقاومتی 8.5 وجود دارد:
روند ارزش معاملات خرد(بدون در نظر گرفتن معاملات بلوکی، اوراق ها و …) نیز به شرح نمودار زیر میباشد که در این هفته شاهد رکورد تاریخی در ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه بوده ایم که در حدود 4.8 هزار میلیارد تومان بوده است و میانگین ارزش معاملات خرد این هفته بازار در محدوده 34.7 هزار میلیارد ریال بوده است که این موضوع در جهت رشد کلیات بازار حائز اهمیت می باشد:
در نمودار های زیر به بررسی بیشترین میزان کاهش و افزایش قیمت در فصل پاییز سال 1398 پرداخته ایم که بیشترین بازدهی مثبت مربوط به بیمه حکمت و بیشترین بازدهی منفی مربوط به بانک دی می باشد:
د.تکنیکال
در این قسمت به بررسی تکنیکال سه شاخص اصلی و نماد رمپنا با تحلیل آقای مهدی نوری خواهیم پرداخت:
- رمپنا: روند حرکتی در یک مثلث شکل گرفته در حال نوسان می باشد و انتظار میرود پس از خروج از محدوده مشخص شده آماده حرکت به سمت محدوده مورد نظر باشید:
2. شاخص کل: شاخص کل در مسیر پیشرو در حال رسیدن به سقف کانال تاریخی خود می باشد:
3. شاخص کل و اخابر: همبستگی شاخص کل و نماد اخابر در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است و همانطور که دیده می شود همبستگی بسیاری بین این دو دیده میشود و برای تحلیل شاخص کل میتوان از نماد اخابر نیز بهره برد و همانطور که دیده میشود انتظار میرود نماد اخابر تا سقف کانال خود حرکت داشته باشد که شاخص کل نیز از این موضوع بهره مند میگردد و در جهت رکورد شکنی در سقف های تاریخی جدیدتر حرکت داشته باشد:
4. شاخص هموزن: شاخص هموزن نیز در حال رسیدن به موج 5 در مثلث شکل گرفته می باشد:
•بورس کالا
در این قسمت به بررسی معاملات شمش بلوم فولاد خوزستان و کاتد مس شرکت فملی از ابتدای سال جاری تا 4 دی ماه 1398 خواهیم پرداخت:
نمودار زیر روند معاملات شمش بلوم شرکت فولاد خوزستان از ابتدای سال جاری را به نمایش می کشد و همانطور که مشخص می باشد حجم تقاضا برای این محصول افزایش یافته است که این موضوع منجر به افزایش قیمت در هفته های اخیر گردیده است و در آخرین معامله خود به ازای هر تن 41 میلیون ریال ارزش معامله صورت گرفته است. رشد قیمت فولاد و دلار نیز در این افزایش قیمت تاثیر گذار می باشد:
نمودار زیر روند معاملات کاتد مس شرکت ملی صنایع مس ایران را نشان میدهد. روند تقاضا در این کالا افزایش یافته است و همین موضوع منجر به افزایش قیمت در این هفته ها گردیده است که در آخرین معامله خود به ازای هر تن به ارزش 693 میلیون ریال معامله شده است و در صورت پیشروی این روند میتواند به سقف قیمتی خود در اردیبهشت ماه نزدیک شود. قیمت جهانی مس و روند افزایشی دلار نیز از عوامل دیگر رشد قیمت می باشد:
•ارز و طلا
همانطور که از نمودار های زیر پیداست دلار در هفته ای که گذشت روند نسبتا صعودی داشته است. دلار در آخرین معاملات خود در پنج شنبه مجددا به کانال 13 هزار تومن افزایش قیمت داد و مشابه ارزش اوایل هفته به قیمت 13 هزار و 260 تومان معامله شد. انس طلا نیز در این هفته روند افزایشی داشته است و با افزایش 36 دلاری نسبت به یک هفته گذشته در آخرین دقایق معاملات آن 1514.4 دلار ارزش داشته است. سکه نیز تحت تاثیر دلار و انس جهانی طلا در طی هفته جاری با رشد ارزش همراه بوده است و هر سکه امامی به ارزش 4 میلیون و 620 هزار تومان قیمت داشته است.