
گزارش هفتگی منتهی به 1398/07/24
گزارش هفتگی منتهی به 1398/07/24
•شماتيک بازار سرمايه ايران و جهان
آنچه در طی هفته جاری به وقوع پیوسته، در جدول ذیل بطور خلاصه به تصویر کشیده شده است که در آن اهم شاخص های بورس، ارز و طلا و همچنین کامودیتی ها بیان گردیده است که در ادامه به جزییات و بررسی بیشتر هریک خواهیم پرداخت. شاخص ها برخلاف روند چندین هفته گذشته، با افت قابل توجه ای در طی هفته جاری همراه بوده اند و در این هفته اغلب شاخص اصلاح داشته اند. کامودیتی ها نیز در طی هفته جاری روند متعادل و مثبتی در پیش گرفتند و شاهد افزایش قیمت اکثر محصولات جهانی در هفته ای که گذشت بوده ایم. دلار و سکه نیز در این هفته با تغییر قیمت محسوسی روبرو نشدند و نسبت به ابتدای هفته اندکی کاهش یافتند.
•بورس اوراق بهادر
الف. اخبار با اهمیت هفته
Θ کره جنوبی صادرات دارو به ایران را متوقف کرده است:
بر اساس اطلاعات منتشر شده و موثق، کره جنوبی به استناد تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران، صادرات دارو به ایران را متوقف کرده است.
Θ عربستان دست داشتن در حمله به نفتکش ایرانی را رد کرد:
وزیر مشاور عربستان در امورخارجه: یقینا کار ما نبوده. ما به چنین اقداماتی دست نمیزنیم. ما دست به چنین کارهایی نمیزنیم. در کنار این، سخنان متناقضی در این باره هم گفته میشود، شرکت نفت ایران میگوید نفتکش هدف قرار نگرفته و شخص دیگری میگوید به آن حمله شده و کس دیگری میگوید نشت مواد نفتی رخ داده. ما در چنین اقدامی مشارکت نمیکنیم. ما هرگز در چنین کاری دخالت نداشتهایم. این روش عملیاتی ما نیست و ما پیش از این نیز، این گونه عمل نکردهایم.
Θ ترامپ از من خواست رابطه با تهران را تسهیل کنم:
عمران خان در مصاحبه با سیانان: وقتی من در نیویورک بودم رئیسجمهور ترامپ به من گفت که باید تلاش کرده و بین ایران و ایالات متحده، میانجی باشم. در سفر به ایران با رئیسجمهور روحانی درباره پیشنهاد آمریکا گفتوگو کردم. در وضعیتی قرار داریم که تحولات جدید به آن اضافه میشوند، بنابراین باید منتظر باشیم ببینیم که [میانجیگریها] به جایی میرسند یا خیر. آمریکا، قدری پیچیدهتر است، بنابراین من تا وقتی که پاسخی از هر دو طرف وجود نداشته باشد، وارد جزئیات بیشتر نمیشوم. علیرغم همه حرفهایی که علیه ترامپ میزنند من از یک چیزی در او که خوشم میآید این است که اعتقادی به جنگ ندارد.
Θ گزینه تحریم مجدد ایران روی میز است:
وزارت خارجه فرانسه در واکنش به اظهارات اقدام ایران در توقف بخشی از تعهداتش ذیل برجام که در واکنش به اقدامات خصمانه آمریکا صورت گرفت، ادعا کرد که در صورت عدم پایبندی ایران به برجام، از سرگیری تحریمها مجدداً مطرح خواهد شد.
Θ گروه ویژه اقدام مالی دو اقدام مقابلهای علیه ایران وضع کرد:
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در اجلاس این هفته خود در پاریس، ضمن بررسی آخرین وضعیت ایران، با توجه به عدم تصویب نهایی دو کنوانسیون پالرمو و تامین مالی تروریسم CFT) )، دو دسته اقدام جدید مقابلهای علیه کشورمان وضع کرد که با توجه به تصویب یک اقدام مقابلهای دیگر در خرداد ماه گذشته، مجموعا سه اقدام علیه ایران وضع شدهاند. این نهاد بینالمللی در یک بند جداگانه از بیانیه خود هشدار داده است که اگر تا قبل از بهمن ماه آینده این دو کنوانسیون نهایی نشوند، کلیه اقدامات مقابلهای علیه ایران وضع خواهند شد و عملا وضعیت ایران به پیش از خرداد سال ۱۳۹۵ باز خواهد گشت.
Θ ژاپن مستقل از ائتلاف آمریکایی به تنگه هرمز نیرو میفرستد:
ژاپن اعلام کرده تصمیم دارد به جای ملحق شدن به ائتلاف آمریکایی که با ادعای حفاظت از کشیرانی در آبراههای خاورمیانه تشکیل شده است، نیروهای نظامی خود را به تنگه هرمز بفرستد. این تصمیم با یک خبر از رسانههای ژاپن مبنی بر این که ژاپن به دلیل رابط اقتصادی نزدیک با ایران به عنوان تولیدکننده بزرگ نفتی، در این ماموریت امنیتی به بزرگترین متحدش [آمریکا] ملحق نخواهد شد، مطابقت دارد.
Θ توافق انگلیس و اتحادیه درباره برگزیت:
بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا میگوید با اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا به توافق رسیده است. امروز در بروکسل، رهبران آلمان و فرانسه با بوریس جانسون دیدار کردند. روز گذشته آنگلا مرکل، صدر العطم آلمان در دیدار با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه گفته بود توافق با بریتانیا بر سر خروج این کشور از اتحادیه اروپا “میتوانست بدتر از اینها باشد”. مکرون نیز دیروز گفته بود مایل است باور داشته باشد که طرفین (اروپا و بریتانیا)، ۱۷ اکتبر به توافق خواهند رسید. روز گذشته، رهبران فرانسه و آلمان از پیشرفتهایی در مذاکرات برگزیت خبر داده بودند.
Θ صبر راهبردی ایران در قبال اروپا به پایان رسید:
وزیر امور خارجه: متاسفانه شاهد اقدام موثری از سوی اروپا برای جبران خروج آمریکا از برجام نبودیم. اروپا نشان داد در اجرای تعهداتش ناتوان است. از این رو صبر راهبردی ایران به پایان رسید و دقیقا براساس مفاد برجام اجرای بخشی از تعهدات خود را در سه گام به صورت کاملا قانونی متوقف کرد. در صورت عدم بازگشت توازن به اجرای تعهدات از سوی طرفها، سایر اقدامات لازم در گام های بعدی نیز محقق خواهد شد.
Θ نوسانات بازار سرمایه طبیعی است:
فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به نوسانات بازار سرمایه گفت: این نوسانات در حد فعلی قابل قبول است چنانچه زمانی که در حال رشد بود برخی از صاحب نظران نگرانی از رشد سریع داشتند که آن نیز حباب نبود. دژپسند افزود: بازار بورس مدیریت خواهد شد و در مدت کوتاهی ثبات خواهد یافت. ما سعی کردیم با عرضه سهام عمق بازار را افزایش دهیم و خوشبختانه تقاضا برای آن نیز وجود داشت.
ب. برترین های بازار سرمایه طی هفته
در این قسمت به بررسی بیشترین بازدهی مثبت، منفی و بیشترین ارزش معاملات نماد های برتر طی هفته اخیر خواهم پرداخت. بازار در هفته ای که گذشت اکثرا میزبان بازدهی های منفی بود و بیشتر نماد های بازار با افت قیمت مواجه گردیدند:
ج. تغییرات شاخص طی هفته:
نمودار های زیر نشاندهنده شاخص های تاثیر گذار در بورس اوراق بهادر میباشد. همانطور که در نمودار تغییرات شاخص ها میبینم در طی هفته جاری با افت کلیات بازار همراه بوده ایم و در روز های ابتدایی هفته فشار عرضه رفته رفته بیشتر گردید و شاخص کل نهایتا با کاهش 3.86 درصدی همراه بوده است که افت بالغ بر 10 هزار واحدی نیز از رکورد های ریزشی ازمنظر واحد سنجش در این هفته به ثبت رسید. نکته قابل توجه دیگر افت 9 درصدی شاخص هموزن در هفته جاری بود. با توجه به اتفاقات رخ داده در ارتباط با شاخص ها و کلیات بازار بنظر میرسد تا انتشار گزارشات 6 ماهه شرکت ها در یکی دو هفته آینده وضعیت بازار نابسامان سپری شود:
د.تکنیکال
در این قسمت به بررسی فنی 3 نماد از گروه پلیمری در بازار سرمایه با تحلیل آقای مهدی نوری خواهیم پرداخت:
- جم: حرکت در یک کانال صعودی نوسانی. نوسان بین سقف و کف انتطار میرود اصلاح قیمتی داشته باشیم تا محدوده کف کانال 1230 تومانی:
2. شاراک: حرکت در کی کانال میانمدتی با برخورد به میدلاین این کانال وارد فاز اصلاحی شده و انتظار میرود تا کف کانال صعودی اصلاح داشته باشد حد ضرر را میتوان شکست این محدوده حمایتی در نظر گرفت:
3. شغدیر: بعد از شکست سقف رشد قیمتی تا محدوده 1000 تومانی را تجربه کرده انتظار میرود بهترین محدوده حمایتی فارغ از نوسانات مثبت دوباره بهترین محدوده برای تجدید نیرو برای رشد بیشتر سقف شکسته شده باشد:
•بررسی صنعت پلیمر و تحلیلی بر سود سال 1398
در این بخش به بررسی صنعت پلیمر و بررسی 4 نماد پر تقاضا از این صنعت پرداخته ایم و سود کارشناسی سال 1398 هریک را به همراه P.E forward بدست آورده ایم. تحلیل صورت گرفته در مورد هر یک تحت مفروضات میانگین نرخ پلی اتیلن صادراتی 982 دلار و همچنین دلار 11 هزار و 500 تومانی صورت گرفته است.
هزینه حمل کشتیهای VLCC در روز (14 اکتبر) به حدود 300 هزار دلار در روز رسیده است. چهار هفته پیش این عدد 27300 دلار در روز، دو هفته پیش 53000 دلار در روز و یک هفته پیش 95 هزار دلار در روز بود.حمله به تاسیسات نفتی آرامکو و تحریمهای آمریکا علیه شرکت چینی Cosco در ماه سپتامبر، اعمال محدودیت بر کشتیهای ایران و چین از دلايل افزايش نرخ است.
•ارز و طلا
همانطور که از نمودار های زیر پیداست دلار در هفته ای که گذشت روند ملایم و کاهشی داشته است و در آخرین معاملات خود در پنج شنبه 11 هزار و 420 تومان معامله شده است. انس طلا نیز در این هفته آرام سپری شد و با کاهش 14 دلاری در آخرین دقایق معاملات آن 1498.3 دلار ارزش داشته است. سکه نیز تحت تاثیر دلار و انس جهانی طلا در طی هفته جاری با افت ارزش همراه بوده است و هر سکه امامی به ارزش 3 میلیون و 990 هزار تومان قیمت داشته است.