
گزارش هفتگی منتهی به 1398/03/22
•شماتيک بازار سرمايه ايران و جهان
آنچه در طی هفته جاری به وقوع پیوسته، در جدول ذیل بطور خلاصه به تصویر کشیده شده است که در آن اهم شاخص های بورس، ارز و طلا و همچنین کامودیتی ها بیان گردیده است که در ادامه به جزییات و بررسی بیشتر هریک خواهیم پرداخت. از نکات قابل توجه این هفته رشد ادامه دار سنگ آهن طی هفته های گذشته می باشد و همچنین کاهش نرخ دلار در اواسط هفته و برگشت آن در کانال 13 هزار تومانی میباشد:
•بورس اوراق بهادر
الف. اخبار با اهمیت هفته
Θتحریمها علیه ایران خیلی قدرتمند بودهاند:
ترامپ در گفتوگو با ماکرون: فکر نمیکنم رئیسجمهور [فرانسه] بخواهد ایران سلاح هستهای داشته باشد، من هم این را نمیخواهم. آنها سلاح هستهای نخواهند داشت. وقتی که من رئیسجمهور شدم ایران یک دولت واقعی تروریست بود، البته هنوز هم هستند و این چیز بدی است. ایران در ۱۴ نقطه میدان جنگ حضور داشت. آنها دیگر این کار را انجام نمیدهند و عملکرد ضعیفی به عنوان یک کشور دارند. به عنوان یک کشور در حال شکست هستند و من نمیخواهم که آنها به عنوان یک کشور شکست بخورند. ما خیلی سریع میتوانیم این روال را برگردانیم. تحریمها فوقالعاده قدرتمند بودهاند و چیزهای دیگر.
Θدستور جهانگیری به وزیر صنعت برای کاهش قیمت خودرو:
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تدوین و ابلاغ دستورالعمل قیمت گذاری خودرو در چارچوب سیاستهای دولت و ستاد تنظیم بازار، از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تا نسبت به ساماندهی تقاضای واقعی و افزایش تولید خودرو اقدام کند.
Θنرخ شیر خام ۲۳۹۰ تومان تصویب شد:
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران طی جلساتی فرمودند، در جلسه ستاد تنظیم بازار مصوب شد قیمت شیر خام کیلویی ۲۳۹۰ تومان از دامداران خریداری شود. قیمت جدید قرار است سهشنبه این هفته توسط ستاد تنظیم بازار ابلاغ و از سوی صنایع لبنی اجرا شود.
Θصادرات سیمان تنها از سوی تولیدکنندگان و نمایندگان آنها مجاز است:
رضا رحمانی، وزیر صمت در نامه ای به رئیس کل گمرک اعلام کرد، نظر به ضرورت ساماندهی سیمان واحدهای تولیدی و جلوگیری از رقابت منفی صادرکنندگان و همچنین بنا به درخواست انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و واحدهای تولیدکننده از نیمه خرداد تا پایان شهریور سال جاری، صرفا شرکت های تولیدکننده یا نمایندگان آنها مجاز به صادرات محصولات مذکور می باشند.
Θکره جنوبی خواستار معافیت از تحریم آمریکا برای تجارت با ایران شد:
وزیر اقتصاد کره جنوبی در دیدار با وزیر خزانهداری آمریکا، خواستار معافیت سئول از تحریمهای واشنگتن برای داد و ستد با ایران شد.
Θکاهش ۶۱ درصدی معاملات مسکن در تهران:
آمار ارائه شده از سوی رئیس اتحادیه املاک حاکی از آن است که در ۲۰ روز ابتدای خردادماه ۱۳۹۸ خرید و فروش مسکن در تهران ۶۱ درصد و در کل کشور ۳۲ درصد کاهش یافته است.
Θکره، حبوبات، چای و کاغذ رسماً از لیست ارز دولتی خارج شد:
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، تامین و توزیع تنظیم بازار وزارت صمت، تاریخ اخذ مابهالتفاوت ریالی واردات «کره، حبوبات، چای و کاغذ» را از گروه یک به گروه ۲ اعلام کرد و ترخیص این کالاها پس از ماه رمضان با پرداخت مابهالتفاوت ریالی امکانپذیر است.
Θ رهبر معظم انقلاب:ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد:
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن فرمدند: ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم؛ با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد. آمریکا زیر یک توافق قطعی زد کدام عاقلی دوباره در همان موضوع با او مذاکره میکند؟ ترامپ بعد از بازگشت از ژاپن، پتروشیمی ایران را تحریم کرد آیا این پیام صداقت است؟
Θترامپ: دولت های ایران و آمریکا برای مذاکره و توافق آماده نیستند:
رییس جمهور ایالات متحده در توییتی پس از سفر نخست وزیر ژاپن به ایران نوشت: هرچند که قدردان سفر نخستوزیر آبه به ایران برای دیدار با آیتالله علی خامنهای هستم، شخصا احساس میکنم حتی برای فکر کردن به یک توافق هم خیلی زود است. آنها آماده نیستند، ما هم نیستیم.
Θعربستان و امارات نتوانستند جای خالی نفت ایران را پر کنند:
تولید اوپک به زیر ۳۰ میلیون بشکه در روز رسید. اوپک در جدیدترین گزارش خود از افت ۲۳۶ هزار بشکه ای تولید روزانه این سازمان در ماه می همزمان با عدم تمدید معافیت ها از تحریم نفتی ایران خبر داد.
ب. برترین های بازار سرمایه طی هفته
در این قسمت به بررسی بیشترین بازدهی مثبت، منفی و میانگین ارزش معاملات نماد های برتر طی هفته اخیر خواهم پرداخت:
ج. تغییرات شاخص طی هفته:
نمودار های زیر نشاندهنده شاخص های تاثیر گذار در بورس اوراق بهادر میباشد. تمام شاخص های بورس طی هفته جاری افزایش یافته اند که سهم شاخص کل در این افزایش تقریبا 3 درصد میباشد. شاخص کل با عبور از محدوده سقف تاریخی، بدنبال سقف های جدیدی برای خود میباشد و باید دید این روند تا چه زمانی ادامه می یابد:
د.تکنیکال
در این قسمت به بررسی فنی دو نماد بازار سرمایه خواهیم پرداخت:
- چدن: بنظر میرسه در اواسط موج e از یک ایزومتریک باشیم که این موج توانایی حداقل رشد تا محدوده 1600-1700 تومان را دارد بعد از این میتواند یک استراحت در قالب یک x موج را تجربه کند و مجددا به رشد ادامه دهد.
2. مفاخر: در حال تکمیل موج 2 اصلاحی میباشد. با داشتن حد ضرر، شکست 530 تومان یک گزینه بسیار جذاب برای هدف مشخص شده میباشد:
•گمرک
در این هفته به بررسی واردات قطعات خودرو سواری سبک و سنگین خواهیم پرداخت(اطلاعات بر اساس جزییات تا فروردین ماه و آمار روزانه گمرک تا تاریخ 21 خرداد ثبت گردیده است):
در این هفته بر خلاف گزارش هفته های گذشته به واردات قطعات تولید خودرو سواری سبک و همچنین سنگین پرداخته ایم. همانطور که از نمودار زیر پیداست افت قابل توجه ای در واردات قطعات خودرو در سال جاری داشته ایم که این کاهش عمدتا بدلیل تحریم ها بوده است و واردات این کالا ها را با مشکل مواجه کرده است. این افت واردات میتواند بر روی تولید خودرو سازان تاثیر منفی داشته باشد، مخصوصا خودرو سازانی که وابستگی بیشتری به قطعات وارداتی دارند:
•بورس کالا
در این قسمت به بررسی معاملات هفتگی دو کالا پر معامله در بورس کالا خواهیم پرداخت:
نرخ و مقدار تقاضا کاتد مس فملی در خرداد ماه بعد از روند افزایشی که تا اواخر اردیبهشت سال جاری داشته است، افت نموده است و در هفته های اخیر نرخ این محصول حوالی قیمت پایه به فروش رفته است. افت تقاضا بخصوص در معاملات اخیر تحت تاثیر افت نرخ ارز، شاید مهمترین نگرانی پیش روی این محصول باشد البته بهبود قابل توجه صادرات شرکت تا حدودی می تواند این نگرانی را برطرف نماید.
در اوسط اردیبهشت سال جاری شاهد افزایش تقاضا و بدنبال آن رشد نرخ معاملات pvc شرکت پتروشیمی غدیر(شغدیر) بوده ایم. در صورت ادامه یافتن این روند، میتوان وضعیت مطلوبی را برای فروش این شرکت در گزارشات آتی شرکت متصور بود.
•ارز و طلا
همانطور که از نمودار های زیر پیداست طلا و دلار بعد از آنکه چند روزی در محدوده پایینی در حال معامله بودند، مجددا به نرخ هفته های گذشته خود بازگشتند. دلار در اوایل هفته به کانال 12 هزار تومانی نیز برگشت ولی با توجه به اتفاقات سیاسی انتهای هفته مجددا شاهد افزایش نرخ بوده ایم. همچنین قیمت سکه و طلا نیز رفتار مشابه ای داشته اند. طی هفته های گذشته شاهد رشد قابل توجه انس طلا نیز بوده ایم.