
تحلیل بنیادی هلدینگ معادن و صنایع معدنی خاورمیانه
تحلیل بنیادی هلدینگ معادن و صنایع معدنی خاورمیانه
تمرکز شرکت سرمایه گذاری میدکو اغلب در حوزه شرکتهای فلزی و معدنی است. این شرکت با داشتن سهم 16 درصدی در تولید کنسانتره سنگ آهن کشور، رتبه سوم را در تولید این ماده مهم را دارد. در تولید گندله سنگ آهن کشور نیز رتبه سوم و در تولید آهن اسفنجی دارای رتبه هفتم میباشد.
تولید کنندگان کنسانتره سنگ آهن:
تولید کنندگان گندله:
تولیدکنندگان آهن اسفنجی:
پورتفوی بورسی
میدکو سرمایه گذاری بورسی نداشته و فقط 500 میلیون تومان بیمه اتکایی دارد.
پورتفوی غیر بورسی
تقریبا کل سرمایه گذاری میدکو در شرکتهای غیر بورسی بوده است. بطوری که بهای تمام شده آنها 3700 میلیارد تومان میباشد. در این بخش میدکو چهار زیر مجمعه خیلی مهم داشته که عبارتند از فولاد زرند، سیرجان، بوتیا و مس بابک.
فولاد زرند درحال حاضر تولید کننده کنسانتره سنگ آهن، کک و گندله بوده و طرح تولید 1.7 میلیون تن شمش فولادی آن بیش از 90 درصد پیشرفت داشته است. این شرکت 9600 میلیارد تومان وام ارزی دارد.
فولاد سیرجان ایرانیان نیز دارای زنجیره کامل تولید فولاد بوده و 1 میلیون تن ظرفیت شمش فولاد دارد. این شرکت 5000 میلیارد وام دارد که نیمی از آن ارزی میباشد.
فولاد بوتیای اما سنگ آهن خریده و آن را تبدیل به گندله میکند. البته شرکت طرح تولید 1.5 تن شمش فولادی تا سال 1401 داشته که در مقطع فعلی 40 درصد پیشرفت داشته است. این شرکت نیز 5000 میلیارد تومان تسهیلات داشته که 3500 میلیارد آن ارزی میباشد.
مس بابک دارای ظرفیت 50000 تن کاتد و 12 هزار تن لوله مسی بوده که به بهره برداری نیز رسیده است. این شرکت هم 2500 میلیارد تومان بدهی داشته که 900 میلیارد آن ارزی میباشد.
میزان وام ارزی شرکت قابل توجه بوده اما با توجه به کارشناسی سود شرکتهای فوق برای دو سال آینده، شرکتها قابلیت بازپرداخت اصل و سود تمام وامها را تا 5 سال آینده دارند. همچنین چون فروش همه شرکتها بر مبنای دلار است افزایش دلار ریسک چندانی برای شرکت نبوده مگر بیش از 20 درصد که منجر به شناسایی زیان تسعیر ارز شود.
با توجه به ارزشگذاری صورت گرفته ارزش روز سرمایه گذاریهای غیر بورسی شرکت در حدود 22 هزار میلیارد میباشد. تمامی ارزشگذاریهای صورت گرفته محافظه کارانه بوده و سایر شرکتهای میدکو با بهای تمام شده لحاظ شده است.
خالص ارزش داراییها
با توجه به طرحهای فولاد و مس شرکت، تا دو سال آینده رشد قابل توجهی در سودآوری شرکتهای زیر مجموعه و در نهایت خود میدکو رخ خواهد داد و به مرور زمان با بازپرداخت وامها سرعت رشد سودآوری افزایش مییابد. در صورت به بهره برداری رسیدن همه طرحها، میدکو در بین 3 تولید کننده بزرگ فولاد کشور قرار خواهد گرفت. از اینرو در 2 سال آینده میدکو قابلیت تقسیم سود مناسبی خواهد داشت.
وامهای ارزی شرکتهای زیر مجموعه نکته منفی برای شرکت محسوب شده و به میزان قابل توجهی کاهنده سود میباشند.
در مجموع باتوجه به ارزش خالص داراییها و قیمت فعلی، خرید سهم جذاب نمیباشد. اما میدکو را میتوان یکی از گزینههای پر بازده بازار با دید بلند مدت محسوب کرد.