
تحلیل بنیادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان
فولاد مبارکه اصفهان در سال 1395 توانست به ظرفیت تولید 7.2 میلیون تن در سال دست پیدا کند ضمن اینکه فولاد مبارکه با خرید کارخانه فولاد سازی و نورد پیوسته سبا در سال 1385 با ظرفیت 700،000 تن توانست به ظرفیت خطوط تولید خود اضافه کند. در حال حاضر با افزایش ظرفیت فولاد سبا به طح 1.6 میلیون تن، ظرفیت تولید فولاد خام در فولاد مبارکه با احتساب فولاد سبا و هرمزگان در مجموع به 10.3 تن رسیده است.
فولاد مبارکه بیش از 50 درصد مصرف فولاد در زمینههای خودرو سازی و قطعه سازی، صنایع فلزی سبک و سنگین و لولههای انتقال سیالات، صنایع بسته بندی، صنایع لوازم خانگی، الکتریکی و صنایع لوله و پروفیل را تولید میکند.
ظرفیت خود شرکت به شرح زیر میباشد:
شرکت اصلی در نظر دارد که یک واحد نورد گرم به ظرفیت سالانه 3 میلیون تن در راستای متوازن کردن خطوط تولید احداث کند. با شروع مراحل اجرایی ظرف 3 سال پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
طرحهای توسعه در گروه نیز عبارت است از:
افزایش 100 درصدی ظرفیت تولید فولاد هرمزگان به 3 میلیون تن که پیشبینی میشود تا پایان سال 1400 به بهرهبرداری برسد.
طرحهای توسعه سنگان شامل تولید کنسانتره سنگ آهن و گندله میباشد. که طرح تولید گندله با ظرفیت 5 میلیون تن در مرداد 1396 به بهرهبرداری رسیده و پیشبینی میشود که طرح کنسانتره سنگ آهن نیز تا پایان سال 1397 به بهره برداری رسیده باشد (طبق گفته شرکت).
طرح توسعه فولاد سفید دشت شامل تولید تختال با ظرفیت 800 هزار تن که پیشبینی میشود تا پایان سال 1397 به بهرهبرداری رسیده باشد.
ریسکها و اقدامات احتمالی برای مقابله با آنها برای شرکت فولاد مبارکه در جدول زیر نمایش داده شده است:
گفتنی است که این تحلیل با مفروضات و برآوردهای محتاطانه انجام شده که جدول مفروضات به شرح زیر است:
تولید و فروش
مقدار تولید و فروش بر اساس ظرفیت تولید و تحلیل تقاضا برآورد شده است. محصولات اصلی شرکت در ابتدا ورق گرم و سپس ورق سرد و پوشش دار میباشند. قیمت گذاری این محصولات بر اساس نسبت قیمتهای جهانی آنها به شمش فولادی برای قیمتهای منطقه CIS بوده که برای فولاد مبارکه، از این نسبتها و قیمت شمش فولاد خوزستان استفاده میشود.
بهایتمام شده
در حدود 60 درصد بهای تمام شده به مواد اولیه اختصاص داده اختصاص داشته که سنگ آهن و گندله در حدود 70 درصد مواد مستقیم میباشد. قیمت خرید گندله، سنگ آهن و قراضه به صورت ضریبی از شمش فولاد خوزستان در نظر گرفته شده است. سایر هزینهها نیز متناسب با دلار و تورم عمومی بر حسب مورد، رشد داده شدهاند.
شایان ذکر است که هزینه مصرف الکترود در بخش مواد اولیه سربار دیده شده و میزان مصرف آن متناسب با تولید اسلب تخمین زده شده است.
سودآوری
نتیجهگیری
با توجه به معاملات پرتقاضا برای محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا و همچنین طرحهای توسعه مناسب که منجر به تکمیل زنجیره تولید فولاد در این شرکت میشود، میتوان گفت که از حیث بنیادی وضعیت فولاد مبارکه مناسب و حتی رو به بهبود نیز میباشد. از طرفی زیر مجموعهها نیز در وضعیت مناسبی قرار دارند.
در مجموع با توجه به سود کارشناسی شده و قیمت فعلی سهم میتوان گفت که خرید با دید میان مدت و بلند مدت جذاب است.
قیمت دلار و شمش جهانی روی سودآوری فولاد مبارکه تاثیر بهسزایی داشته و تحلیل حساسیت سود سال 98 نسبت به این دو متغیر در زیر آورده شده است.